torsdag 31. desember 2009

lørdag 5. desember 2009

Storebror

Just nu sitter Alfred och småpratar med lillebror som ligger på soffan. Han pratar med lillebror om livet; att det han ligger på heter soffa, "det här är en ängel" - och visar honom en juldekoration. Han visar vad kroppsdelarna heter, vad en bil är och det viktigaste; att nysa och hosta i armvecket!! "Så här gör man: aaatsjoo!!"

Helt underbart!

AC

torsdag 3. desember 2009

onsdag 2. desember 2009

Barnen


Hej, hej.

Lite nyheter från världens ände. Vår yngste, Sixten, tänker inte vara minst länge till, han fortsätter att växa med 400 g i veckan och 2 cm längre.

Här är kurvan.

11 nov 3500 g, 51 cm
19 nov 3890 g, 53,8 cm
30 nov 4335 g, 56 cm

Vi är väldigt stolta föräldrar. Nu går ungefär varannan natt bra och han sover bra. Så i natt har han sovit bra + att han har sovit mycket hela dagen. Vi kämpar lite med att få honom att äta var tredje timme, inte varje halvtimme som det är ibland och det går hyfsat.

Noras vecka har varit i framgångens tecken. Först så började hon med att kunna kissa på pottan och idag gjorde hon t o m nr 2. Givetvis mutad med godis, med det är en mycket stolt 2 åring som vi har i huset också.
Nora går även på pencellin p g a en rund ring på armbågen, typ när man får fästing bett. Hon har inte haft någon feber eller nåt men barnmorskan upptäckte det när hon tog sprutan mot baconfebern. Nu tar hon medicinen utan gråt - ett framsteg det åxå.

Alfred är i farta nu och skall gå ut i mörkret och prova sin nya ficklampa som han fick i födelsedagspresent.

Bilder kommer antagligen senare ikväll.