onsdag 25. november 2009

Alfred 5 år m m




Som bilderna visar och inte minst filmen så är det inte bara Alfreds femårsdag utan lite blandad kompott. Förra veckan hade vi flera besök här på Solgläntan, Kerstin var nere på fika och Molly och Esther var här med sina mammor.

Men den stora drabbningen var på måndag när vi hade barnkalas med 7 grabbar plus Nora. Det startade i full fart med blev en riktigt trevlig tillställning med lek, fiskdamm och glasstårta. Nora hamna på intet sätt i skymundan, hon tog den plats hon ville ha och var oftas den som var högljudast. Alfred fick massor av presenter, mest Lego.

Sixten är mer högljud än de andra barnen. Han skriker mer än de har gjort ihop. Om han inte sover eller äter så skriker han. Det är faktiskt lite jobbigt. Men det ingen fara med honom, bara med föräldrarna och då speciellt AnnC då nattsömnen blir sporadiskt. Mest sovet blir det på morgonen.
Sixten växer som en raket, sist vi vägde honom så hade han gått upp 400 g på en vecka och växt 3 cm. Normal är att växa 150 - 200 cm på en vecka...skoja, inte cm utan gram.

5 kommentarer:

Arvid sa...

Jeg kan bare gjenta en tidligere kommentar: Nydelige bilder av nydelige barn.

Indianerna sa...

Elsa och Isak tycker att lego-lastbilen var häftig!
Har pappa Josef hjälpt till med den undrar de?

Så fina bilder och kul med filmen på de kära vännerna Elina och Sara med sina småttingar.

En sak till, Nora är otroligt vacker på första bilden!!!

Lisa, Elsa och Isak

Sjöléns sa...

Sixten är ju helt bedårade söt!!! Kanske är en tröst att ni har ett så vackert barn då han är lite jobbig mot föräldraran...

Nora och Alfred är också sååå fina, det är så kul att få se dem på bild.
Har Nora kommit in i jobbig trots? Det har Ruth... hon får gå undan flera gånger per dag nuför tiden...

Vilka fina presenter Alfred fått, vi har en fin gåva som väntar här i Indien från kusinerna... :)

Kul att vi fick se de andra små liven som också börjar bli stora nu..

/Stina

Anonym sa...

Ja, att bräda Alfreds skrik som nyfödd tror vi inte är ngt större problem - när vi tyckte att han gnydde lite var han tydligen superhungrig!;) Vi fick ju vår gaphals direkt, men det lugnade sig när modern började äta helt komjölksproteinfritt. Men förstår att det tar på krafterna med ledset barn, vi ska be!

Emmelina hälsar att hon tycker Nora är väldigt fin i klänningen!

Kram Lotta & Fredrik

Anonym sa...

Så fina bilder! Är det du som fotar AC? Och barnen... Vad fina de är! De verkar förändras från vecka till vecka, Alfred och Nora har blivit så stora tycker jag. Och lille Sixten (som Alicia kallar för lille Kicken) ser helt bedåååårande ut! Vackra barn, alla tre.

Jo, jag undrar också om Nora har kommit in i nån 2-3 års "kris", som Stina nämner. Det har Alicia gjort! "Nej, nej, vill inte, jo vill, nej vill inte, jo vill... Kan själv!" Många "små" saker kan bli till stora katastrofer tycks det. Therese och Mattias berättade häromdagen att Mikaela går igenom precis samma sak just nu. Hon fyller två nästa vecka. Är detta typiskt en tjej-grej, eller vad tror ni som har större barn?

Tog du sprutan AC? Hoppas du mår OK efter den i så fall.

Kram,
Joy