lørdag 9. februar 2008

Middagstips!

Denne oppskriften testet vi her om dagen. Det var godt, det!

Fritt oversatt fra svensk:

Stekte rödbeter med cottage cheese og karbonader/kjöttkaker 4pers.
600 g rödbeter
2 epler
400 g kjöttdeig fra vilt, lam eller vanlig kjöttdeig
1 appelsin
3 dl cottage cheese
1 rödlök
1/2 - 1 dl olje
salt og pepper

Vask röbetene og skjaer dem i mindre biter. Stek dem i litt olje i en stekepanne i 10-15 minutter. Skrell og skjaer eplene i biter. Stek dem i stekepannen noen minutter. Smaksett kjöttdeigen med finrevet apelsinskall og saft, salt og pepper. Lag 4 biffer som stekes i litt olje. (Bruk en stekepanne til så går alt fortere) Fordel rödbeter og epler på 4 tallerkener. Legg deretter cottage cheese over grönnsakene. Legg biffene/karbonadene oppå der igjen, og garner med fint skåret rödlöksringer. Avslutt med å "ringle" over litt olje og strö over salt og pepper. Server!

3 kommentarer:

LindaG sa...

mmm, det hørtes veldig deilig ut.
Skal prøve den ut, ellers er jo det et bra middagstips når dere snart får gjester!

Fru Gustafsson sa...

Ja, Grönli, kanskje det. Men du skjönner, dette er mer hverdagsmat, og vi får så fiine gjester. Så da må jeg nok trå till med noe alldeles ekstra... ;)

LindaG sa...

Jeg har en venn, som gikk på Borg i sin tid.. Han sa plutselig i går, Ann-Christin Høidahl? Ja, hun likte jeg godt. Hun var den eneste det stod respekt av, som ikke var en fnisete jåledokke.
Så sukket han, med en slags svunnen lengsel i stemmen... .