onsdag 26. mars 2008

Mamma 60 år idag!


Min kjaere snille mamma fyller 60 år i dag! Litt feiring blir det sikkert der hjemme idag, men om to uker reiser vi hele storfamilien til Sälen, Tandådalen og har en heidundrende 60-årsfeiring fra torsdag til söndag. Det skal bli göy! Kanskje 60-åringen debuterer på slalomski? :)

lørdag 22. mars 2008

Husarbeid Del 1.

Den som fått sig anförtrott vården och skötseln av ett hem, har fått en stor, rik och omfattande uppgift, och det kan i synnerhet sägas om kvinnorna i ett lanthem. Utåt kan arbetet kanske synas både enkelt och enformigt, men det har en stor betydelse icke bara ur ekonomisk utan också ur etisk synpunkt. Ett väl skött hushåll - det må vara stort eller litet - är en nationaltillgång. Det är intet latmannsgöra; det fordras kunskap och tålamod, vaken blick och anpassningsförmåga, god vilja och gott humör...

...Först och främst måste ett hushåll ordnas efter en bestämd plan. Planlöshet i arbetet leder till oordning och otrevnad, förstörda krafter och bortkastade ekonomiska värden. Ordning och punktlighet äro de två huvudfaktorerna i hushållsarbetet.

"Brist på ordning leder till förlust av tid, och förlorad tid kan aldrig återvinnas. Tidiga timmar, punktlighet och metod äro stora hushållare och kunna ej nog varmt tillrådas", säger Dr. hagdahl.
Utrag fra Kajsas Kokbok (1936)

torsdag 20. mars 2008

Påske



Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig.

Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom

Jes.54:4-5

Dette er ord jeg vil begrunne og ta til meg, spesielt nå som vi feirer den kristne höytiden påske. Jesus gikk ikke til Golgata for sin egen skyld, men for meg og deg.

En riktig god påske önsker jeg alle som leser denne lille blogg!

onsdag 19. mars 2008

Josef 34 år i dag!





Min elskling har bursdag og navnsdag i dag!

tirsdag 18. mars 2008

Uka som har gått...






1. Josef og onkel/morbror Bengt har mista fiskegarnet. "Kustbevakningen" er ivrig i sin gjerning og fjerner garn som ikke er merka. Garnet deres var egentlig merka, men det sank. De fikk fiska det opp igjen og satte en provisorisk trekloss (eller no) i det så det flöt. Tusj til å merke garnet hadde de ikke med seg akkurat da. Neste gang de var ute å skulle skjekke garnet var det borte, gitt. Hurra for kustbevakningen.

2. Alfred har slutta med bleie på natta. Ved kveldsstellet for tre dager siden sa han at han ikke skulle ha bleie mer. Han skulle slutte med det. Jippi, tenkte jeg. Men hvordan skulle dette gå? Det har vist seg å gå helt utmerket. Inntil videre har vi törre madrasser.

3. I går hadde vi skikkelig snö-uvaer her. Masse snö som la seg, og ligger fortsatt.

4. Nora gikk sine förste skritt i dag. Hurra!

søndag 16. mars 2008

Morsom lek!



I dag fant Alfred på en ny lek. Han lekte at Matilda (4) og William (2) var fluer. Og innebandy-kölla var fluesmekker. Men, Matilda og William ikke syntes den nye leken ikke var no morsom i det hele tatt.

onsdag 12. mars 2008

Alfred dytter Nora på huska for aller förste gang


Gjedde



Gjedde fra Vänern, som Josef fikk i garnet. Av gjedda ble det gjeddekaker. Det ser veldig godt ut. Men jeg beklager. Det var ikke godt! Jeg bestiller laks neste gang, jeg....

fredag 7. mars 2008

HURRA FOR OLE 40 ÅR!


Min kjaere storebror, den eldste av dem, og den snilleste av dem alle ;) fyller 40 år i morgen, på selveste kvinnedagen! Det må feires! Så i morgen tidlig reiser vi til Norge for å feire med brask og bram. Heter det virkelig brask og bram, forresten? (Onkel Arvid;... du som er laerer?)

mandag 3. mars 2008

Atter en herlig dag!







For förste gang i år har vi drukket kaffe ute foran huset. Og for aller förste gang i livet har Nora sittet i sandkassa.

lørdag 1. mars 2008

Kaviar med banansmak...



Må jo pröve å holde bloggen levende med interessante emner...
Kaviar med banansmak er faktisk ganske godt! Noen som har prövd den? Ja, jeg vet at Kalles er et svenskt merke, men dere nordmenn, dere handler vel på Svinesund?